Rastúca stolička verzus klasická stolička pre dieťa. Ktorú zvoliť?

rastuca_stolicka_pre_deti

Zariaďujete detskú izbu? Jedným zo základných a mimoriadne dôležitých kusov nábytku v izbe každého dieťaťa, je určite stolička. V mladšom veku poslúži dieťaťu ako miesto na odpočinok, listovanie v obľúbenej knihe, či kreslenie. Neskôr, keď dieťa nastupuje do školy, je stolička doslova nevyhnutnosťou. Sedením na nej strávi študent mnoho chvíľ. Preto ju treba vyberať naozaj zodpovedne.

Prečo rastúca stolička?

Určite ste si všimli, že mnohé detské stoličky majú možnosť nastavenia výšky sedenia, či opierky. Stačí to? Bohužiaľ nie. Aj napriek týmto možnostiam totiž dieťa z takejto stoličky skôr či neskôr vyrastie.

Okrem toho sú klasické detské stoličky vyrábané spravidla len na primárny účel, teda sedenie. Neberú však ohľad na zdravie a správny vývoj dieťaťa. Rastúca stolička však áno. Aké sú jej hlavné prednosti?

  • Je vyrábaná s ohľadom na zdravé sedenie dieťaťa, neskôr tínedžera, ale aj dospelého človeka.
  • Je maximálne pohodlná.
  • Rastúcu stoličku je možné nastavovať priebežne podľa potreby. Teda ak dieťa podrastie čo i len o kúsoček, stoličku je možné ihneď nastaviť. Tak je zabezpečená správna poloha dieťaťa pri sedení a následne aj jeho zdravý vývoj.
  • Predchádza bolestiam chrbta, ktoré sú spôsobené nesprávnym sedením.
  • Rastúca stolička umožňuje polohovať tiež opierku pre nohy. Nezdravé hompáľanie nohami pri sedení tak nehrozí.

 

Pri sedení na klasickej stoličke sa deti zvyknú hrbiť a neprirodzene skláňať. Dôvodom je to, že tieto stoličky nie je možné ideálne prispôsobiť výške dieťaťa. Výsledkom sú problémy s chrbticou, ktorými trpí čoraz väčšie množstvo detí a tínedžerov. Zabrániť tomu je naozaj jednoduché. Pomôcť môže práve rastúca stolička.


Destkú rastúcu stoličku si môžete zakúpiť v našom eshope. Kúpiť »


Aké ďalšie výhody má detská rastúca stolička

Detská rastúca stolička je tiež vynikajúcou investíciou. Jej cena je naozaj primeraná a porovnateľná s cenami klasických stoličiek. Avšak jej životnosť je omnoho dlhšia. S dieťaťom totiž rastie od troch rokov, až po dospelosť. Nemusíte teda každých pár rokov kupovať novú stoličku.

Okrem toho nehrozí, že sa rastúca stolička častým používaním zničí. Vyrobená je totiž z kvalitného vrstveného masívu. Navyše, vybrať si môžete z rôznych farebných prevedení a stoličku tak ideálne doladiť do akejkoľvek detskej, či študentskej izby. Dokonca si môžete zvoliť vlastnú farebnú kombináciu, hranicou je iba vaša fantázia :)

Vybrať si môžete zo širokej palety farieb

Vybrať si môžete zo širokej palety farieb

Ak chcete pre zdravie a pohodlné sedenie svojho dieťaťa urobiť všetko, čo sa dá, rastúca stolička by mala byť vašou voľbou.