Ako sa zahrať v sychravom počasí s drevenými hračkami

drevene_hracky_v_sychravom_pocasi

V jeseni je príjemne teplých a slnečných dní čoraz menej a chrípkové obdobie súbežne so sychravým počasím klope na dvere. Ako sa zahrať s deťmi v tomto nečase? Ponúkame Vám zopár tipov na drevené hračky vhodné od troch rokov, ktoré zaujmú nielen tých najmenších.

Drevené hračky si určite pamätá každý z nás z detstva. Ale prečo práve drevené hračky? Ich neodmysliteľnou výhodou je nielen prírodný materiál, z ktorého sú vyrobené ale taktiež ich ekologickosť, zdravotná nezávadnosť (vrátane lepidiel, farebnej a lakovej úpravy), vysoká odolnosť voči pádom a nárazom a dlhoročná životnosť.


Prečítajte si 8 dôvodov prečo deťom kupovať drevené hračky. Prečítať »


Tipy na drevené hračky:

1) Prehadzovačka s guličkou

prehadzovacka

Hračka je vyrobená z kvalitného lipového dreva. Ideálna na precvičovanie postrehu, presnosti, jemnej motoriky ale i trpezlivosti. Zahrajte sa spolu s deťmi komu sa podarí dostať guličku cez otvor ako prvému, budete prekvapení, že takáto jednoduchá hračka potrápi i nejedného dospelého. Kúpiť »


2) Tobogán domček

Vhoďte postupne guličky skrz komín a sledujte ako obiehajú celý domček až zazvonia "pri dverách". Kúpiť »


3) Ježko veľký prírodný

Ježko v klietkeJeden z najznámejších hlavolamov, ktorý zabaví vaše deti, zdokonalí ich jemnú motoriku, trpezlivosť, priestorovú orientáciu. Vyslobodiť ježka z jeho klietky nie je také jednoduché ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Kúpiť »


4) Stavebnica v sáčku farebná

stavebnica_drevenaObsahuje 54 drevených kociek rôznych tvarov v štyroch farbách vďaka čomu ponúka širokú škálu možností ako sa s nimi zahrať. Farebnosť kociek deti zaujme a rôzne tvary precvičia jemnú motoriku rúk. Postavte spoločne s deťmi domček, čo najvyššiu vežu alebo si precvičte rozlišovanie farieb ich roztriedením do farebných skupín. Kúpiť »


5) Prevliekačka motýľ

prevliekacka_motylPomocou šnúrky s drevených zakončením pre jednoduchšie prevliekanie si vaše dieťa môže ľubovoľne prevliekať šnúrku skrz motýlika čím si precvičí ako jemnú motoriku tak aj kreativitu. Kúpiť »


S drevenými hračkami vás už viac sychravé počasie neprekvapí a budete prekvapení, čo všetko s hračkami vaše ratolesti vymyslia. Podeľte sa s nami o nápady na hry s drevenými hračkami v komentároch.